29 Haziran 2014 Pazar

Ramazan'da çay nasıl içilmeli?

Ramazanda çayı nasıl içmek gerekir?
Ülkemizde yaygın olarak tüketilen çay, tüketim miktarları ve hazırlanma şekli konusunda dikkat gerektiren bir içecektir. Günde 4–5 kupadan fazla çay içilmemesi gerekir. Çünkü kafein içeriği nedeni ile vücuttan su atımını arttırır.
Çay antioksidan içeriği yoğun olan bir içecektir. Fakat antioksidanlardan yararlanabilmek için çayı doğru demlemek gereklidir. En yüksek antioksidan içeriği için çay 5–7 dakika demlenmelidir.
Diğer önemli bir konu ise çayın ne zaman tüketileceğidir. Sahurda yumurtanın yanında ve iftardan hemen sonra çay tüketmek uygun değildir. Çünkü çay yapraklarının yapısında yer alan tanenler demir emilimini azaltır. Bu nedenle çay yemeklerden hemen sonra değil, en az 45 dakika sonra açık ve limonlu olarak tüketilmelidir.
Yeşil çayın antioksidan içeriği siyah çaya göre daha fazla olduğundan yeşil çayı da tercih edebilirsiniz

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon