9 Nisan 2015 Perşembe

Anti depresan kullananlar mutlaka okuyun..




ANTİ DEPRESAN KULLANANLAR VEYA BIRAKANLAR.HAYATINIZ SİZİN İÇİN ÖNEMLİYSE PAYLAŞIN DUYURUN...
ÇOK ÖNEMLİ UYARIDIR! LÜTFEN DİKKAT OKUYUN!
bu yazı; pozac, xanax, cipralex, cipram, efexor, lustral, anafranil, faverin, depreks, florac, fulsac, citol, citrex, avertin, paxera, lustec vb ya da aynı-benzer etken maddeler içeren ilaçların ölümcül tehlikeleri ve 2 yıl zaman dilimi içerisinde bu ilaçlardan birini ya da türevini kullandıysanız veya hala kullanıyorsanız, lütfen ACİLEN yardım almanız gerektiği ile ilgilidir.

sizlere verilen antidepresanlarla veya sakinleştiricilerle ilgili, geçen gün bloğumda yazdığım ve burada duvarımda da yayınladığım yazı sonrasında, (bahsi geçen yazı bir yazı aşağıdadır) onlarca telefon ve mesaj aldım. ve sabah gazetesi bu konuyu röportaj yaptı. kullanılan ilaçlarla ilgili; etkileri, yan etkileri ve tehlikeleri ile ilgili bilgiyi, ilaç isimleri, türleri ve kullanım sürelerinde ne yaptıkları ile ilgili bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz. 2 yıl zaman dilimi içerisinde bu ilaçlardan birini ya da türevini kullandıysanız veya hala kullanıyorsanız, lütfen ACİLEN yardım alın.
1. TEHLİKE:
bütün sakinleştirici, teskin edici ve anti depresan ilaçlar, ruhi problemleri tedavi etmez. baskılar. kullanılması hayati derecede önemli ise, kullanılırken bu baskılama sırasında, terapi ile alttaki problem çözülür. böylece kişi, günlük hayatına döndüğü normal bir süreç geçirir. uzman psikoterapistte, bu zamanda terapi ile sorunu çözer. terapi alınmadan bu ilaçlar kullanıldığında, sorun ne olursa olsun, alttan yavaşça büyür. düzeldiniz sanarsınız. ancak asla tedavi etme özellikleri yoktur. uyuşturur, duyarsızlaştırır ve tepkilerinizi azaltırlar. bu yüzden bırakıldığı an, ne kadar iyi olursanız olun çok ağır bir duruma gelirsiniz. (çok açık örnek: dünyaya mutluluğu anlatan, konferanslar veren, mutlulukla ilgili kitaplar yazan aktör robin williams ın intaharı, anti depresanı bıraktığı an oldu.) 2 yıl zaman dilimi içerisinde bu ilaçlardan birini ya da türevini kullandıysanız veya hala kullanıyorsanız, lütfen ACİLEN yardım alın.
2. tehlike
prospektüslerinde de belirtilir; bu ilaçları 6 aydan fazla ve aşırı dozda kısa süreli de kullanamazsınız. ancak bu ilaçlar size doktorlar tarafından 2 yıl... 5 yıl gibi veriliyor. ya da örneğin; efexor sabah 150mg, akşam 25 veya 75mg olarak veriliyor. böyle yüksek dozda kullanım olduğunda da, 6 ayda alınacak dozu 2 ayda alıyorsunuz. böylece yüksek doz kullanımı etkileri için 6 aya gerek yok... 2 ay yetiyor. bu etkiler; karaciğer enzimlerinin bozulması, böbrek üstü bezlerinin bozulması, anksiyete, intahar eğiliminin artması, sindirim-görme-duyma-algı problemleri, huzursuzluk, bunalım, akciğer sorunları, aşırı uyku veya uykusuzluk, kabus görme, kadınlarda menstrasyon dönemi problemleri, idrar sorunları, hayattan, sexten, yemekten veya hiçbir aktiviteden keyif ve tad alamama-duyarsızlaşma, ani ve aşırı kilo almak veya vermek, el ayak boşalması-titreme-kasılma-gerilme vb kas veya nörolojik problemler... v.b. ölümcül etkilerdir. örneğin; böbreğinizi kaybedersiniz. karaciğer fonksiyon bozukluğunda karaciğer nakli olmazsanız 24 saatte ölürsünüz. böbreğin yedeği ya da diyaliz makinası var ama, karaciğerin yok. ya da intahar bir defa edersiniz. başarılı olursanız geri dönüşü yok. en iyi ihtimalle stres problemleri ve nörolojik kimyasal etkilerle hayat boyu bozulan troid t1-t2-t3 hormonlarınızın tedavisi sürer. 2 yıl zaman dilimi içerisinde bu ilaçlardan birini ya da türevini kullandıysanız veya hala kullanıyorsanız, lütfen ACİLEN yardım alın.
3. tehlike
en basit öksürük şurubu bile, tam kan tam idrar testi yapılmadan kimseye verilemez. ani bir alerjik etki veya belirli bir doza ulaşılınca, bir süre sonra oluşabilecek bir tepki ile, her ilaç insanı öldürebilir veya sakat bırakabilir. özellikle antidepresanlar size baştan yüksek dozlu asla verilemez ve asla birden bire bırakılamaz. doz yavaş yavaş arttırarak başlanır ve azaltarak bırakılır. aksi her kullanım vücut ve zihin için şoktur ve ölümcül sonuçları vardır. sağlık bakanlığı, 2014 yılı içinde yanlış ilaç kullanımında 3276 kişinin öldüğünü bildirdi. 2 yıl zaman dilimi içerisinde bu ilaçlardan birini ya da türevini kullandıysanız veya hala kullanıyorsanız, lütfen ACİLEN yardım alın.
4. tehlike
anti depresan, sakinleştirici ve teskin edici tüm ilaçlar 6 aydan fazla kullanıldı veya; kullanılan doz kısa zamanda 6 aydaki normal kullanım dozunu aştınız ise, (2 ayda 6 aylık ilaç dozu tüketildi ise) bağımlısınız. bu açıkça uyuşturucu madde bağınlılığıdır. çoğu insana 6 ayda gerekmez. 4-5 ayda bağımlı olunabilir. (6 ay maksimum süre ortalaması) bağımlılığın en büyük belirtisi; problemi çözmekten kaçma, doktora gitmeme, iyi olduğunu ve yardıma ihtiyacı olmadığı iddiasıdır. kişi eğer durumun farkında ise, bu noktada sorunu erteler. (pazartesi diyete başlarım gibi). bağımlılıkların ortak yönü de doz artımıdır. kullanılan sürede doz mutlaka artar çünkü vucut alışarak uyuşmak için daha fazlasını ister. eroin bağımlılığından farksız olan antidepresan bağınlılığının sonu, “altın vuruş” tur. çünkü doz yetmediği bir gün artık o ilaçlar avuçla alınır ve ölürsünüz. 2 yıl zaman dilimi içerisinde bu ilaçlardan birini ya da türevini kullandıysanız veya hala kullanıyorsanız, lütfen ACİLEN yardım alın.
5. tehlike
kullanım hataları sonucu zehirlenirsiniz veya nörolojik dengeniz bozulur. antidepresan kullanımı süresince alkol alırsanız bu, aldığınız ilacın dozunu 5-6 katına çıkarttığı bir etki yaratır. örneğin prozac 20mg kullanıyorsunuz, bir iki kadeh şarap o ilacı 100 mg şiddetine yükseltir. bu yüzden uzun süre bu ilaçları kullananlar alkolik oluyorlar. 2 yıl zaman dilimi içerisinde bu ilaçlardan birini ya da türevini kullandıysanız veya hala kullanıyorsanız, lütfen ACİLEN yardım alın.
6. tehlike
anti depresanlar yanlış zamanda kullanım sürecinde, sempatik sistem ve nörolojik sistem arızalarına neden olur. kullanımı mutlaka hergün aynı saatte ve dakikada olmalıdır. sorun hissedildiğinde, bunalınınca kafaya ve keyfe göre alınan antidepresan, sinir sisteminizi tedavi edilemez düzeyde bozar. yürürken-konuşurken-yazarken vb beden faaliyetlerinde eliniz ayağınız boşalır. tedaviside yoktur. (örnek; ünlü türk gurme ve tv program yapımcısı yazar vedat milor. maalesef bugün yemek yerken çatalını bile sabit tutamıyor.) 2 yıl zaman dilimi içerisinde bu ilaçlardan birini ya da türevini kullandıysanız veya hala kullanıyorsanız, lütfen ACİLEN yardım alın.
7. tehlike
bu ilaçları kısa süre bile kullandığınızda, doğal etkileri olarak, duyarsızlaşır, olaylar karşısında tepki veremez, uyuşur ve körleşirsiniz. bu tüm iş, aşk, evlilik vb dış dünya irtibatlarınızı hızlı şekilde bozar. üstelik bu duyarsızlaşma sadece dış dünyaya olmaz. kendinizde bir problem olduğu söylendiğinde de duyarsızsınızdır. bu etki elbette “anti depresanlar bırakılmasın, kötü değildir, benim sorunum yok veya kendiliğinden çözülür” fikirleri sizde oluşsun diye anti depresanların içerisine konulan bir ajan kimyasal maddenin sonucudur. ve elbette bu fikirler gerçek değildir. bunu; bugün bütün paketli gıda ürünlerinin içine, sizin canınız daha çok çeksin diye katılan glikoz şurubu, şeker, emülgatör veya e-330 vb maddeler ile kıyaslayabilirsiniz. yedikçe o yediğinizden daha çok canınız çeker. aynı benzer kimyasal ajanlar antidepresanlarda da bulunur. siz; erteleme, boşverme, duyarsızlaştırma ve vurdum duymazlık getiren bir gülümseme ve uyuşma haline sokarlar. bu yüzden de antidepresan kullanımından ilk bi kaç ay içinde, hasta doktora gitmeyi bırakır. ama ilacı bırakmaz. 2 yıl zaman dilimi içerisinde bu ilaçlardan birini ya da türevini kullandıysanız veya hala kullanıyorsanız, lütfen ACİLEN yardım alın.
anti depresan kullandıysanız veya hala kullanıyorsanız ve bu kullanım 2 ayı geçti ise yukarıda saydığım bu 7 maddeyede tamamen uyduğunuz aynı belirti ve etkileri taşıdığınızı ya kabul eder ACİL yardım alırsınız, ya da sonunuz ya kendinizi bir hastalıkla öldürmek veya intahar ederek öldürmek olur. lütfen bir yakınınız da kullanıyorsa bu yazıyı okutun, yardım almasını sağlayın. siz kullanıyorsanız ACİLEN yardım alın! 11 yılda bu yüzden ölen, sakat kalan onlarca insan gördüm. Bunlardan bir yenisi olmayın, çevrenizde de buna izin vermeyin!
dr.joseph erdem
kriminal psikiyatri & klinik psikoloji uzmanı


Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon